De beste producten uit de natuurwinkel

Veel supermarkten verkopen tegenwoordig ook een aantal biologische producten, zoals biologisch brood, groente en fruit. Een prima ontwikkeling, maar sommige producten vind je momenteel alleen in natuurwinkels. Hieronder een overzicht van de beste voedingsproducten.

gheeGhee
Deze geklaarde boter is volgens de Indiase gezondheidsleer Ayurveda één van de beste producten voor je lichaam en geest. Je kunt deze boter gebruiken om o.a. mee te bakken en op brood te smeren.

Gezondere koekjes
De meeste natuurwinkels verkopen ook diverse koekjes. Deze koekjes zijn meestal gemaakt met biologische ingrediënten en bevatten rietsuiker of andere zoetstoffen in plaats van witte suiker. Dit betekent overigens niet dat je hier onbeperkt van kunt eten, maar het is in ieder geval een minder ongezonde optie dan de meeste koekjes uit de supermarkt. Lees voor de zekerheid de etiketten, om te zien welke ingrediënten en hoeveel calorieën erin zitten.

siroopAgavesiroop
Deze vloeibare zoetstof kun je bijvoorbeeld gebruiken in plaats van suiker in de thee, op pannenkoeken en in verschillende soorten pap. De glycemische index is laag, waardoor je bloedsuikerspiegel geen uitschieters maakt.

 
 

Meer Berichten in Eten & drinken

 
 

Deel dit