Gezond en gezellig Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest wordt altijd geassocieerd met cadeautjes en snoepgoed. We zijn dan geneigd om kinderen meer hun zin te geven wat betreft snoepen, we willen het immers gezellig houden. In die zin is het een onprettige tijd voor ouders die het belangrijk vinden dat hun kinderen gezond eten. Zij weten namelijk dat in veel snoepgoed chemische toevoegingen, kleurstoffen en suikers zitten. Het resultaat van de avond: stuiteren kinderen door de overvloed aan suikers. Dit kan echt anders.

sinterklaasfeest

chocolade-en-marsepein-sint

Gezonder snoepgoed

Wat mag wel en wat kan je beter in de supermarkt laten? Uit onderzoek is naar voren gekomen dat je als ouder nog het beste kan kiezen voor taaitaai, pepernoten, kruidnootjes en kleine speculaasjes voor de kinderen. Hier zitten de minste kilocalorieën in. Marsepein en chocolade zijn de grootste boosdoeners en kan je dus beter niet meenemen.

Alternatieven

Een lekker alternatief voor snoepgoed is gedroogd fruit, te denken aan krenten, abrikozen en cranberries. Deze lekkernijen zijn bijvoorbeeld te koop op de markt. Tegenwoordig heeft de groenteboer of supermarkt ook heerlijke snoeptomaatjes en snackkomkommertjes. Zelfgemaakte zoute popcorn is ook een gezonder alternatief.

popcorn

Er zijn dus wel degelijke betere keuzes die u kunt maken tijdens het Sinterklaasfeest, zodat het voor het hele gezin gezellig en gezond blijft.

Zelf taaitaai maken

 
 

Meer Berichten in Eten & drinken

 
 

Deel dit