Gouden regels voor je gezondheid (en een goed figuur!)

afvallenDe meeste mensen gaan op dieet om af te vallen en een goed figuur te krijgen. Gezondheid staat niet op nummer één en dat is zonde. Want wie gezond eet, krijgt uiteindelijk vanzelf een beter figuur. Bovendien zijn de regels niet moeilijk om te volgen en is het geen ramp als je een keer afwijkt van je gezonde levensstijl.

Aantal maaltijden
Eet zoveel mogelijk op vaste tijdstippen een grotere maaltijd. Bijvoorbeeld ontbijt om half 8, lunch om 12 uur en avondeten om 6 uur. Dat is goed voor je spijsvertering en je lichaam stelt zich daarop in. De lunch zou de zwaarste maaltijd moeten zijn, omdat rond het middaguur het vuur van de spijsvertering het hoogst is.

Tussendoortjes
Als je tussen het ontbijt en de lunch honger krijgt, neem dan een stuk fruit. Fruit kun je het beste alleen eten, niet in combinatie met andere voedingsmiddelen. Als je bijvoorbeeld een banaan rond half 11 ’s morgens eet en dan tussen de lunch en het avondeten een sinaasappel, ben je goed bezig! Op die manier geef je gehoor aan je zoete trek, maar dan op een gezonde manier.

 
 

Meer Berichten in Gezondheid

 
 

Deel dit