Het belang van voedselcombinaties

Je zou het misschien niet verwachten, maar in veel restaurants wordt absoluut geen rekening gehouden met je spijsvertering. Zo wordt er water met ijsklontjes geserveerd, iets dat het vuur van je spijsvertering dooft, waardoor het eten niet goed wordt verteerd. Dit kan uiteindelijk leiden tot ziektes. Gelukkig kun je je lichaam een plezier doen door de volgende combinaties te vermijden.

fruit2Fruit
Als je fruit combineert met ander voedsel, is de kans groot dat je een opgeblazen gevoel krijgt. Een vruchtensalade of ijs met fruit als toetje is dus niet goed voor je. Fruit is licht verteerbaar en gaat gisten als het te lang moet ‘wachten’ voordat de rest is verteerd. Eet fruit dus alleen, zonder het te combineren met ander eten.

Brood
Een boterham met kaas is een typisch Nederlandse lunch. Helaas is de combinatie van kaas (eiwitten) met brood (koolhydraten) moeilijk verteerbaar. Een boterham met ei is dus eveneens een slechte combinatie. Geniet, maar eet met mate!

melkMelk
Melk kun je het beste warm drinken. Dat betekent dat je de melk eerst laat koken en dan laat afkoelen. Op die manier wordt het makkelijker verteerbaar. Melk in combinatie met andere voeding is niet goed voor je darmen. Aangezien een glas melk eigenlijk een kleine maaltijd is, wordt het aangeraden om dit niet te combineren met de drie maaltijden.

 
 

Meer Berichten in Eten & drinken

 
 

Deel dit