Misleidende reclame

vruchtensappenVeel mensen zijn zich niet bewust van de misleidende reclame op de verpakkingen van veel producten in de supermarkt. Er staat bijvoorbeeld op dat het gezond is, maar wie de ingrediënten leest, ziet dat suiker één van de hoofdingrediënten is. Het is dus belangrijk dat je je als consument verdiept in wat je eet en drinkt.

Boordevol Vitamines
Vitaminwater is een product dat beweert boordevol vitamines te zitten. Terwijl suiker één van de belangrijkste ingrediënten is. Nader onderzoek wijst uit dat Vitaminwater van het merk Sourcy eigenlijk niet meer is dan gezoet water. Ook in veel zuiveldrankjes zit veel suiker. Lees dus altijd de verpakking goed door.

saladeSalades zijn gezond
Niet alle salades zijn gezond. Een aantal kant-en-klare salades van het merk Albert Heijn bevatten meer calorieën dan een pizza! Vooral de varianten met mozzarella en geitenkaas dragen niet bepaald bij aan een slanke lijn. Het is beter om zelf een verse salade te maken met diverse ingrediënten en niet te veel dressing of saus.

E-nummers
Niet alle E-nummers zijn enorm schadelijk voor de gezondheid, maar mensen die twijfelen over het consumeren van bewerkt voedsel, kunnen het beter laten staan. Vers voedsel is in ieder geval gezonder dan bewerkte voedingsproducten. Dus kies bij voorkeur voor vers en als het even kan, biologisch.

fruit